Tym razem czasowstrzymywacz również się nie sprawdził. Czas ucieka nieustannie w tym samym tempie, z niezmienną prędkością, choć odczuwanie jego upływu to bardzo indywidualna sprawa. My jednak dzielimy go na równe jednostki, aby było łatwiej katalogować wszystkie wydarzenia - zarówno w przeszłości, jak i przyszłości.
Nadchodzi taki ciekawy moment, kiedy to zmienia się rok. Za każdym razem myślimy o tym, co mogło być lepiej, cieszymy się jednak, ponieważ obiecujemy sobie poprawę w nadchodzącym nowym roku. Pojawiają się przyrzeczenia, obietnice, a to nie zapalę więcej papierosa, a to zdobędę prawo jazdy, a to wstąpię do loży masońskiej, nauczę się języka suahili, itp.
Po kilku dniach koncepcja - tradycyjnie - 'siada'. Zapominamy o wszystkim, brakuje silnej woli, życie toczy się dawnym rytmem, a to tylko przez to, że chociażby nie wykonaliśmy paru ćwiczeń.
A Ty - co chcesz osiągnąć w Anno Domini 2007? Jakie cele sobie postawiłeś? Co chcesz? - Napisz. A my, cała ekipa NLP Community, życzymy Ci, abyś wykonał plan roczny w parę miesięcy. Co więcej, pomożemy Ci tym, co mamy najlepszego: wiedzą, JAK.
Moje postanowienia (bijcie, jak zacznę być niekonsekwentym):

Poznaję NLP do stopnia, który pozwala mi na przekazywanie najlepszej wiedzy i umiejętności innym

Kończę de-fi-ni-tyw-nie z depresjami, stękami, dołowaniem się

Modeluję w pełni świadomie swoją osobowość

Rozwijam swoje pasje oraz talenty w jak największym stopniu

Kieruję uwagę na znacznie więcej rozrywki i jak najlepszego sportu

Ukierunkowuję się tematycznie, jeżeli chodzi o edukację

Poprawiam relacje z innymi, nawiązując nowe

Rozpoczynam podbój Sieci

Myślę więcej o potrzebach innych i przekonuję ich do tego, że oni sprawiają, iż świat staje się lepszym miejscem do życia
Happy New Year