Jak to kiedyś powiedział mój znajomy, zpaytany o kiedy nie zajmuje się NLP:
Kiedy nauczyłem się, że są skuteczne sposoby używania mózgu jakoś nie chce mi się ich odkładać na bokNLP jest ze mną zawsze
Moderator: Inspired
Kiedy nauczyłem się, że są skuteczne sposoby używania mózgu jakoś nie chce mi się ich odkładać na bokNLP jest ze mną zawsze
Myślę, że każdy z nas - od pradawnych czasów - odkrywał w sobie małą cząstkę NLP, oddając się czemuś z pasją, wiedząc, jak to coś wpływa na jego umysł i zachowanie. To, czego dokonał Bandler nie powinno się nazywać odkryciem, to raczej sformalizowanie wszystkich narzędzi, uporządkowanie ich i usystematyzowanie.innymi słowy to nie nasze pokolenie odkryło Amerykę
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep."Ja znam psychologów, którzy używają NLP. Jednej psycholożce sam o nim powiedziałemDla każdego psychologa w Polsce NLP to wciąż nauka ezoteryczna porównywana z wróżeniem z fusów..
Nlp to programowanie neurolingwistyczne- czyli programowanie siebie/innych przy pomocy zwrotow jezykowych. W sklad Nlp coraz czesciej zaliczane sa inne nieneurolingwistyczne techniki zarzadzania emocjami- ale nie sa one neurolingwistyka, a wiec to zaliczanie jest pomylka, naduzyciem, niewiedza....Darius5 wrote: I jeszcze jedno: o wiele więcej dziedzin niż te wymienione przez Ciebie wchodzi w skład NLP